Iivari Kainuunharmaslanka 2-säikeinen ohut

12,50  sis. ALV

Iivari Kainuunharmaslanka, 2-säikeinen, fingering-vahvuinen.

Varastossa tällä hetkellä uusi erä kauniin hopeista keskiharmaata.  Voidaan yhdistää esim. Vieno langan kanssa, värit tummanharmaa, vaaleanharmaa, vaaleanruskea ja luonnonvalkoinen Katso kohdasta Vieno. Sopii myös yhdistää Ilo- ja Suru 2-säikeinen-lanka, jota on saatavana keskiharmaa ja tumma grafiitinharmaa.

 

Poista
Tuotetunnus (SKU): 060 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Kainuunharmas-rotuisen lampaan ihanan pehmeästä villasta kehrättyä 2-säikeistä, fingering-vahvuista lankaa.
Sopii mm. villapaidan, liivin, huivin, lapasten, säärystimien, neulomiseen puikoilla. Kangaspuilla voi kutoa shaaleja ja huiveja.

Kainuunharmaslampaiden villa lajitellaan vaaleisiin, keskiharmaisiin ja tummanharmaisiin ja näin saadaan kehrättyä kolmea eri harmaan sävyistä lankaa.  Jokainen villa- ja kehruuerä on erilainen ja ainutkertainen.

Villan ominaisuuksia ei ole muutettu kemiallisilla käsittelyillä (värjäys, konepesunkestävyys, koinsuojaus), joten sen lämpimyys ja kosteudenimemiskyky ovat tallella. Pese ja huuhtele neule käsin n. 40 ºC tai koneessa villapesuohjelmalla. Villaa ei kannata pestä turhaan, usein pelkkä tuuletus riittää.

Langan paksuus on sama kuin Vieno- ja 2-säik. Ilo&Suru- langalla, joten tätä voi yhdistää niihin mainiosti.

Vyyhdin paino 100g.

2-säikeinen fingering-vahvuinen
100g= 350 m
Puikot 2,5-4 mm
Tex 140×2
100 % kainuunharmasvillaa
100 % suomalainen tuote

Kainuusta kotoisin oleva suomalainen alkuperäislammas oli jo vähällä kadota, sekoittua suomenlampaisiin, mutta rotu löydettiin viime hetkillä, onneksi. Sen villan pehmeys, ylelliset harmaan sävyt ja pohjoisen oloissa ihana lämmin villa ovat kansallisaarteitamme. Kainuunharmas-rotuisilla lampailla on kolmesta suomalaisesta alkuperäisrodusta kaikkein pehmein villa. Se on kuitenkin sopivan ryhdikästä ja muotonsa säilyttävää. Villan kuidut elävät ilman kosteuden ja lämpötilan mukaan välillä pörhistyen ja välillä taas sulkeutuen. Siihen perustuu villan ainutlaatuisuus ja se, että villaa voi käyttää sekä kylmässä ja kosteassa, että lämpimässä, jossa se ei hiosta.

Lisätiedot

Paino 0.1 kg
Väri

Vaaleanharmaa, Keskiharmaa, Tummanharmaa