Kainuunharmaa lampaantalja

160,00  sis. ALV

Kainuunharmaa lammas on suomalainen alkuperäisrotu.  Vaikka rotu onkin nimeltään harmas, ei talja kuitenkaan ole tasaisen harmaa, vaan upea elävä ja uniikki yksilö. Kainuunharmas -rotuisilla lampailla villa on erityisen pehmeää ja hienoa.  Ne ovat oikeita kansallisaarteitamme.

Harmastaljat ovat kaikki yksilöitä. Toiset tummempia ja tasaisempia, toisissa tumma keskiselkä ja muuten vaaleanharmaa. Nämä taljat ovat upeita ja uniikkeja. Villa on kaunista  muhkeanpehmeää, kiharaista tai aaltoilevaa.  Taljan pituus on  noin 100cm. Leveys vaihtelee 50-60 cm ja ylhäältä tietysti kapeampi. Villan pituus  noin 6-8 cm. Hienolaatuinen ja reilunkokoinen talja, sopii hyvin sisustukseen vaikka sohvalle, nojatuoliin, lattialle tai lahjaksi jne.

 

 

Kaikki myymämme taljat ovat peräisin omista lampaistamme ja ne ovat perinteisesti ja luontoystävällisesti kotimaassa muokattuja. Ne ovat turvallisia käyttää, eivätkä aiheuta allergiaa, muokkauksessa ei ole käytetty kromia.

 

6 varastossa

Kuvaus

Kaikki myymämme taljat ovat peräisin omista lampaistamme ja ne ovat perinteisesti ja luontoystävällisesti kotimaassa muokattuja. Ne ovat turvallisia käyttää, eivätkä aiheuta allergiaa, muokkauksessa ei ole käytetty kromia. Lampaantalja on luonnontuote, jolloin myös pienet rei´ät ovat mahdollisia.

Hoito-ohjeet:
Tuuleta ja pudistele reippaasti. Talvella sitä voi puhdistaa pakkaslumella. Suoravillaista taljaa voi harjata pinnalta kuohkeaksi, mutta kiharakarvaista taljaa ei kannata harjata, koska kiharat aukeavat. Jos taljalle tulee tahra, voi villaa puhdistaa kostealla tai miedolla saippualiuoksella.

Nahkapuolen kastelemista tulee välttää. Jos nahka kostuu ja kuivuttuaan tuntuu kovemmalta, sitä voi käsitellä nahan käsittelyyn tarkoitetulla aineella ja hieroa pehmeämmäksi. Ei vesipesua. Villa hylkii likaa luontaisesti. Hyvin hoidettuna ja kuivassa säilytettynä talja voi kestää jopa kymmeniä vuosia.

Lisätiedot

Paino 1.2 kg