Luomuliha ja lihajalosteet

Tilalla kasvatetaan maukasta, vähärasvaista ja laadukasta karitsanlihaa. Tila sijaitsee Yläneenjoen varrella, polveilevaa jokirantaa on kaikkiaan yli kilometri tilan mailla ja rannat soveltuvat erinomaisesti lampaiden laitumiksi, lampaat pitävät ne siistinä ja saavat juomaveden joesta.

Tilalla viljellään laitumien lisäksi heinää ja luomukauraa ja ne käytetään lampaiden ruokintaan. Lisäksi lampaat tarvitsevat vain kivennäisiä ja hyvää vettä.

Karitsointi on jaettu kolmeen ryhmään: helmikuun, huhtikuun ja syyskuun karitsointiin ja karitsoita kasvatetaan n. 8-10 kuukautta teuraskokoisiksi. Näin saadaan tuotettua hyvää tuoretta karitsanlihaa ympäri vuoden. Karitsanliha tarkoittaa alle vuoden ikäisenä teurastettua lammasta, jonka elopaino on noin 50 kg. Tavoitteena on, että teurasruho painaa yli 18 kg. Hyvän elämän elettyään sopivan kokoiset ei-jalostukseen menevät karitsat viedään itse teurastamolle vajaan tunnin ajomatkan päähän ja ammattitaitoinen henkilökunta teurastamolla takaa eläimillä arvoisensa kuoleman. Erityisen tärkeänä pidetään sitä, että eläinten ei tarvitse odottaa teurastusta vieraassa paikassa tunteja. Teurastamolta ruhot viedään edelleen osaavalle lihanleikkaajalle ja pakkaajalla, se takaa juuri toivomusten mukaisen paloittelun ja pakkauksen.

Pakatut tuotteet siirretään tilalle kylmä- pakkasvarastoihin, joista lihat markkinoidaan eteenpäin asiakkaille.

Kaikki tuorelihatuotteemme on leikattu ja pakattu vakuumipakkauksiin.
Perinteisesti karitsaa on myyty puolikkaana tai kokonaisena ruhona ja se on yhä mahdollista. Suurin osa lihoista myydään kuitenkin yksittäisinä ruhonosina. Kokonainen karitsanruho n.18 kg sisältää 2 kpl viulua eli luullista paistia, parikyljykset, luullista lapaa, luullista rintalihaa, niskakiekot, jauhelihaa ja maksan. Puolikas karitsa on n. 8- 9 kg ja sisältää puolet kokonaisesta.
Yksittäisiä ruhonosia myynnissä tuoreena ja pakastettuna ympäri vuoden. Tarkemmat tiedot saatavista ruhonosista ja hinnat löytyvät hinnastosta. Luomulammasta Rintalan tilalta 2018

Ota yhteyttä ja tilaa!
Voitte tehdä vaikka työpaikallenne yhteistilauksen tai noutaa tilalta suoraan. Tuotteet löytää myös reko-lähiruokarenkaista ja sovittaessa voimme toimittaa myös kotiin Turun alueella ja toisinaan Helsinkiin. Seuraa infosivulta tiedotusta.

Jalosteet
Tuoreen lihan lisäksi valikoimassa on erilaisia jalosteita. Jalosteilla ei ole luomuhyväksyntää raskaiden paperitöiden vuoksi, mutta ne on tietysti valmistettu tilalla tuotetusta luomulihasta.
Savulammas
Tilauksesta savustettua paistia kokonaisena viuluna tai luutonta rullaa. Savustus tehdään aidossa savusaunassa perinteisesti leppähaloilla Yläneen Palvaamossa.

Lammasmakkarat
Valikoimassa on useita erilaisia lammasmakkaroita ja valikoima vaihtelee mm. vuodenaikojen mukaan.

Yrttilammasnakki
Rintalan tilan luomukaritsanliha (70 %), suomalainen possunliha (30 %), vesi, sipuli, suola (1,9 %), mausteet (esim. valkosipuli, rosmariini, oregano, timjami, juustokumina), säilöntäaine E250, hapettumisenestoaine E300, luonnonsuoli (lampaan). Gluteeniton, maidoton, voimakassuolainen. Valmistaja Auran Palvituote, Aura.

Lammaschorizo
Rintalan tilan luomukaritsanliha, vesi, suola (2,1 %), mausteet (korianteri, valkosipuli, paprika, mustapippuri), mausteuutteet (kumina, chili), maltodekstriini (maissi), stabilointiaine E451, säilöntäaine E250, hapettumisenestoaine E300, luonnonsuoli (lampaan). Voimakassuolainen. Gluteeniton, maidoton. Valmistaja Auran Palvituote, Aura.

Paimenen parempi grillipätkä (lammas-savulammasgrillimakkara)
Rintalan tilan luomukaritsanliha (85 %), Rintalan tilan savulammas (15 %), vesi, perunajauho, suola (1,6 %), mausteet (mm. SELLERI, SINAPPI), säilöntäaine E250, hapettumisenestoaine E300, luonnonsuoli (sian). Lihapitoisuus 82 %. Maidoton, gluteeniton. Valmistaja Auran Palvituote, Aura.

Lammasmeetvursti
Rintalan tilan luomulampaan tai -karitsanliha, suola 4,9 %, mausteet (valkopippuri, korianteri, sinappi) maltodekstriini, glukoosi, hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaineet E250 ja E252. Rasvaa 18 %. 100g:an käytetty 137 g lihaa. Gluteeniton, Laktoositon. Valmistaja: Yrjö Wigren Oy, Tampere.

LammasMaalaismaksamakkara
Rintalan tilan luomukaritsanliha ja -maksa, vesi, suomalainen possunsilava, perunajauho, suola (1,5 %), mausteet (maustepippuri, kaneli, korianteri, valkopippuri, inkivääri, muskottipähkinä, SIPULI, mausteuutteet (neilikka, mustapippuri), säilöntäaine E250. Valmistaja Auran Palvituote, Aura.

Lampaanlihasäilykkeet:

Lampaanlihatäyssäilyke
Rintalan tilan luomukaritsanliha, vesi, suola (1,4%), perunatärkkelys, mausteet, stabilointiaine (E450), proteiinihydrolysaatti (maapähkinä ja maissi), hapettumisenestoaaine (E316), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 90 %, rasvaa 15.5 %. Laktoositon, gluteeniton. Valmistaja Yläneen Palvaamo, Yläne.

Lammaspatasäilyke
Rintalan tilan luomukaritsanliha, vesi, suola (1,2 %), mausteet, gelatiini, sakeuttamisaine (E 407). Lihapitoisuus 90%, rasvaa 15,5 %. Gluteeniton, laktoositon. Valmis lihapata kastikkeineen, kumotaan vain kattilaan, lisätään haluttaessa ruokakermaa tai maitoa ja nautitaan perunan, riisin tai pastan kanssa. Huom. ei säilöntäaineita. Valmistaja Metsärannan Liha, Punkalaidun.

Lammasvorschmack-säilyke
Rintalan tilan luomukaritsanliha, sipuli, silli (sillifile, vesi, sokeri, suola, etikka, mustapippuri, kaneli, neilikka, säilöntäaine E 211) suola 1,8 %, valkosipuli, valkopippuri. Lihapitoisuus 92 %. Gluteeniton, laktoositon. Valmistaja Ilmajoen Makkaramestarit.