Rintalan tila

Rintalan luomutila sijaitsee Varsinais-Suomessa Pöytyän kunnassa Yläneen Keihäskosken kylässä. Anne ja Tapio ovat kasvattaneet lampaita ja viljelleet Tapion sukutilaa vuodesta 1982. Lampaita tällä Yläneenjoki- varren maatilalla on ollut aina, mutta viidestä häälahjalampaasta on kasvanut vuosien varrella noin tuhannen lampaan katras.

Rintalan tila on erikoistunut kahden suomalaisen alkuperäisrodun kasvattamiseen ja niistä saatavien monipuolisten ja laadukkaiden tuotteiden myyntiin. Nämä rodut ovat suomenlammas ja kainuunharmas. Rotujen lampaat ovat perusterveitä, eloisia ja helppoja käsitellä. Ne viihtyvät laumassa, saavat paljon jälkeläisiä ja mikä tärkeintä, voivat saada karitsoita ympäri vuoden. Valkoisista, mustista ja ruskeista suomenlampaista saadaan erittäin hienolaatuista villaa ja kauniita taljoja. Harmaiden kainuunharmaslampaiden villa on vielä hieman hienompaa ja pehmeämpää ja eri sävyiset harmaat taljat ovat taatusti yksilöllisiä.

Rintalan tilalta tuotteet myydään suoramyyntinä eri kanavien kautta kotimaista lähellä tuotettua raaka-ainetta arvostaville asiakkaille. Lihatuotteille tärkeimmät kanavat ovat reko-lähiruokarenkaat ja ravintola-asiakkaat sekä Hakaniemen maalaismarkkinat ja torit. Villatuotteita myydään messuilla ja verkkokaupassa sekä tärkeimmälle asiakkaalle, Myssyfarmille.

Yhteystiedot kohdasta Info -Yhteystiedot