Helmi pehmeä neulelanka

12,50 18,50  sis. ALV

Helmi-lanka on ilmavan kevyttä ja pehmoista  lankaa, johon olemme valinneet suomenlampaan karitsanvillaa. Helmi sopii hyvin neulepaitoihin, pipoihin, huiveihin ja käsineisiin. Löyhäkierteisenä se ei kestä sukissa, mutta siitä voi neuloa säärystimiä. 100 grammassa on noin 270 m lankaa, puikot 3,5-4 sopivat hyvin. Helmi langasta voi neuloa esim. Jurmo-paidan, Halaus-huivin tai Oma polku-pipon (ks.tekemispaketit). Juuri ilmestyneessä Minun suomalaisneuleeni-kirjassa on Pirjo Iivosen suunnittelema Myötätuuli-neule tehty Helmistä. Luotolais-neuleen ohje sopii hyvin Helmi-langalle.   Helmi- karitsanvillalanka sopii myös korvaamaan islantilaisneuleissa olevaa ohuempaa Lettlopilankaa. Omien lampaiden villasta valikoimassamme ovat lampaanvillan luonnolliset sävyt tällä hetkellä; valkoinen,  vaaleanharmaa, keskiharmaa ja musta.

Helmi Uniikki on pienissä erissä käsinvärjättyä lankaa. Jokainen erä on uniikki ja langassa väri on elävää, ei tasaista. Ne soveltuvat erityisen hyvin kirjoneuleisiin.

 

Kuvaus

Helmi- villalanka on 2-säikeinen löyhäkierteinen suomenlampaan pehmeästä ja kiiltävästä villasta kehrätty hienovillalanka.  Se soveltuu pehmeytensä vuoksi  parhaiten villapuseron, myssyn, huivin, säärystimien ja lapasten neulomiseen. Helmistä neulottu vaate on kevyt ja hengittävä, eikä liian kuuma sisätiloissakaan. Kangaspuilla Helmistä voi kutoa shaaleja ja huiveja. Helmi soveltuu hyvin esimerkiksi pitsineuleisiin, pinta on kauniin elävä. Villan ominaisuuksia ei ole muutettu kemiallisilla käsittelyillä  (konepesunkestävyys, koinsuojaus), joten sen lämpimyys ja kosteudenimemiskyky ovat tallella. Pese ja huuhtele neule käsin n. 40 ºC tai koneessa villapesuohjelmalla. Villaa ei kannata pestä turhaan, usein pelkkä tuuletus riittää.

Vyyhdin paino 100g.

2-säikeinen DK-vahvuinen
100g= 270 m
Puikot 2,5-4,5mm
Tex 180×2
100 % suomenlampaan villaa

Lisätiedot

Paino 0,1 kg
Väri

Valkoinen, Vaaleanharmaa, Keskiharmaa, Tummanharmaa, Musta, Vaaleanruskea, Ruskea, Kullankeltainen, Huurteinen oranssi, Sitruunankeltainen, Kataja, Ruiskukan sininen, Farkkusininen, Puolukka, Hattara, Tiili, Kanerva, Punaruskea, Vaaleanpunainen, Kupari, Harmaan sininen, Tiili, Kevät vihreä, Kurpitsa, Järvi, Tumma kanerva, Sinitaivas, Myrsky, Havun vihreä, Kurkuma