Iivari Kainuunharmaslanka 2-säikeinen ohut

14,50  sis. ALV

Uusi erä (kesäkuu 22) ohuempaa fingering-vahvuista Iivari-kainuunharmaa lankaa.  Erityisen hyvin sopii kuvan Juhlapaitaan tai Kelo- villapaitaan, jotka löytyvät tekemispaketteina verkkokaupastamme.  Jos haluat sporttisemman ulkoiluneuleen, niin katso kohta Iivari kainuunharmaslanka 3-säikeinen.

 

 

Kuvaus

Oman tilan käsityölanka Iivari

Kainuunharmas- lampaan ihanan pehmeästä villasta kehrättyä 2-säikeistä fingering-vahvuista lankaa. Kainuusta kotoisin oleva suomalainen alkuperäislammas oli jo vähällä kadota, sekoittua suomenlampaisiin, mutta rotu löydettiin viime hetkillä, onneksi. Sen villan pehmeys, ylelliset harmaan sävyt ja pohjoisen oloissa ihana lämmin villa ovat kansallisaarteitamme. Kainuunharmas-rotuisilla lampailla on kolmesta suomalaisesta alkuperäisrodusta kaikkein pehmein villa. Lajittelemme harmaat villat vaaleisiin, keskiharmaisiin ja tummanharmaisiin ja saamme kolme upeaa luonnollista harmaata sävyä.
Sopii pehmeytensä ja silkinkiiltonsa vuoksi erityisesti villapaidan, liivin, huivin ja sormikkaiden neulomiseen puikoilla. Villan ominaisuuksia ei ole muutettu kemiallisilla käsittelyillä (värjäys, konepesunkestävyys, koinsuojaus), joten sen lämpimyys ja kosteudenimemiskyky ovat tallella.

Pese ja huuhtele neule käsin n. 40 ºC tai koneessa villapesuohjelmalla. Villaa ei kannata pestä turhaan, usein pelkkä tuuletus riittää. Villan kuidut elävät ilman kosteuden ja lämpötilan mukaan välillä pörhistyen ja välillä taas sulkeutuen. Siihen perustuu villan ainutlaatuisuus ja se, että villaa voi käyttää sekä kylmässä ja kosteassa, että lämpimässä, jossa se ei hiosta.

Langan vahvuus on sama kuin Vieno- ja 2-säikeinen Ilo&Suru- langalla, joten niitä voi yhdistää mainiosti.

Vyyhdin paino 100g.

2-säikeinen fingering-vahvuinen
100g= 350 m
Puikot 2,5-4 mm
Tex 140×2
100 % kainuunharmasvillaa
100 % suomalainen tuote

 

Lisätiedot

Paino 0,1 kg
Väri

Vaaleanharmaa, Keskiharmaa, Tummanharmaa