Iivari Kainuunharmaslanka 3-säikeinen

14,50 20,50  sis. ALV

Iivari on kainuunharmaalampaan silkkisen pehmeästä ja kiiltävästä villasta kehrättyä lankaa. Erityisen hyvin se sopii luotolaiseen tikkuripaitaan, lempivillatakkiin tai vastaavaan sileäpintaiseen neuleeseen. ( pienet erät käsinvärjättynä,  vadelmanpunainen ja lemmikinsininen).

Iivari 2-säikeinen on toistaiseksi kokonaan loppu.

 

Kuvaus

Oman tilan käsityölanka Iivari

Kainuunharmas- lampaan ihanan pehmeästä villasta kehrättyä 3-säikeistä lankaa. Kainuusta kotoisin oleva suomalainen alkuperäislammas oli jo vähällä kadota, sekoittua suomenlampaisiin, mutta rotu pelastettiin viime hetkillä, onneksi. Sen villan pehmeys, ylelliset harmaan sävyt ja pohjoisen oloissa ihana lämmin villa ovat kansallisaarteitamme. Kainuunharmas-rotuisilla lampailla on kolmesta suomalaisesta alkuperäisrodusta kaikkein pehmein villa. Lajittelemme harmaat villat vaaleisiin, keskiharmaisiin ja tummanharmaisiin ja saamme kolme upeaa luonnollista harmaata sävyä.
Sopii pehmeytensä ja silkinkiiltonsa vuoksi erityisesti villapaitoihin, varsinkin suomalaisiin perinneneuleisiin, sekä myssyihin, huiveihin ja lapasiin. Sopii myös lastenneuleisiin.

Villan ominaisuuksia ei ole muutettu kemiallisilla käsittelyillä ( konepesunkestävyys, koinsuojaus), joten sen lämpimyys ja kosteudenimemiskyky ovat tallella.

Pese ja huuhtele neule käsin n. 40 ºC tai koneessa villapesuohjelmalla. Villaa ei kannata pestä turhaan, usein pelkkä tuuletus riittää. Villan kuidut elävät ilman kosteuden ja lämpötilan mukaan välillä pörhistyen ja välillä taas sulkeutuen. Siihen perustuu villan ainutlaatuisuus ja se, että villaa voi käyttää sekä kylmässä ja kosteassa, että lämpimässä, jossa se ei hiosta.

Langan paksuus on sama kuin Veeti- ja Ilo&Suru- langalla, joten Iivaria voi yhdistää niihin mainiosti.

Vyyhdin paino 100g.

3-säikeinen DK-vahvuinen
100g= 230 m
10 cm = 18-20 s
Puikot 3-3,5 mm
Tex 140×3
100 % kainuunharmasvillaa
100 % suomalainen tuote

Lisätiedot

Paino 0,1 kg
Väri

Vaaleanharmaa, Keskiharmaa, Tummanharmaa, Vadelmanpunainen, Tumma luumu, Lemmikki