Iivari Kainuun harmaslanka 3-säikeinen Uniikki

Pieni erä käsinvärjättyä Uniikkia Iivaria. Otathan huomioon, että värjättävät erät ovat pieniä ja nimensä mukaisesti uniikkeja, täsmälleen samaa väriä ei välttämättä tule toiste.

 

Tuotetta ei ole varastossa eikä myytävänä.

Tuotetunnus (SKU): 050-1 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Oman tilan käsityölanka Iivari

Kainuunharmas-rotuisen lampaan ihanan pehmeästä villasta kehrättyä 3-säikeistä lankaa. Kainuusta kotoisin oleva suomalainen alkuperäislammas oli jo vähällä kadota, sekoittua suomenlampaisiin, mutta rotu löydettiin viime hetkillä, onneksi. Sen villan pehmeys, ylelliset harmaan sävyt ja pohjoisen oloissa ihana lämmin villa ovat kansallisaarteitamme. Kainuunharmas-rotuisilla lampailla on kolmesta suomalaisesta alkuperäisrodusta kaikkein pehmein villa. Se on kuitenkin sopivan ryhdikästä ja muotonsa säilyttävää. Villan kuidut elävät ilman kosteuden ja lämpötilan mukaan välillä pörhistyen ja välillä taas sulkeutuen. Siihen perustuu villan ainutlaatuisuus ja se, että villaa voi käyttää sekä kylmässä ja kosteassa, että lämpimässä, jossa se ei hiosta.
Sopii mm. villapaidan, liivin, myssyn, huivin, lapasten, säärystimien, tossujen ja (yö)sukkien neulomiseen puikoilla. Kangaspuilla voi kutoa shaaleja ja huiveja. Pese ja huuhtele neule käsin n. 40 ºC tai koneessa villapesuohjelmalla. Villaa ei kannata pestä turhaan, usein pelkkä tuuletus riittää.

Langan paksuus on sama kuin Veeti- ja Ilo&Suru- langalla, joten tätä voi yhdistää niihin mainiosti.

Vyyhdin paino 100g.

3-säikeinen DK-vahvuinen
100g= 230 m
10 cm = 18-20 s
Puikot 3-3,5 mm
Tex 140×3
100 % kainuunharmasvillaa
100 % suomalainen tuote

Lisätiedot

Paino 0.1 kg
Väri

Uniikki vaalea oranssi, Omenanvihreä, Vihreä, Harmahtava sininen