Kainuun-harmas -talja suuri

148,00  sis. ALV

Kainuunharmaa lammas on suomalainen alkuperäisrotu.  Vaikka rotu onkin nimeltään harmas, ei talja kuitenkaan ole tasaisen harmaa, vaan upea elävä ja uniikki yksilö. Kainuunharmas -rotuisilla lampailla villa on erityisen pehmeää ja hienoa.  Ne ovat oikeita kansallisaarteitamme.

Harmastaljat ovat kaikki yksilöitä. Toiset tummempia ja tasaisempia, toisissa tumma keskiselkä ja muuten vaaleanharmaa. On pehmeä ja muhkeavillainen ja myös puolipitkävillainen.  Kuvassa näkyy tyypillinen tummempi keskeltä ja vaaleat reunat, mutta on myös tummempia ja vaaleampia. Kainuunharmaan lampaan taljat ovat kauniita ja upeita yksilöitä kooltaan ja villaltaan.  Taljan pituus on  noin 100-105cm. Leveys 60-70 cm ja ylhäältä tietysti kapeampi, kauniin mallinen. Villan pituus pitkävillaisessa noin 6-8 cm, ja puolipitkänä n. 3-4 cm. Hieno nautinnollisen pehmeä katseenvangitseva talja sisustukseen sohvalle, lattialle tai vaikka lahjaksi. Tilaukseen kannattaa mainita sopiiko vaaleampi keskeltä harmaa vai tummempi paremmin, tosin tummempia harmaita on todella vähän tai ei aina ollenkaan.

 

Kaikki myymämme taljat ovat peräisin omista lampaistamme ja ne ovat perinteisesti ja luontoystävällisesti kotimaassa muokattuja. Ne ovat turvallisia käyttää, eivätkä aiheuta allergiaa, muokkauksessa ei ole käytetty kromia.

 

 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 222 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Kaikki myymämme taljat ovat peräisin omista lampaistamme ja ne ovat perinteisesti ja luontoystävällisesti kotimaassa muokattuja. Ne ovat turvallisia käyttää, eivätkä aiheuta allergiaa, muokkauksessa ei ole käytetty kromia. Lampaantalja on luonnontuote, jolloin myös pienet rei´ät ovat mahdollisia.

Hoito-ohjeet:
Tuuleta ja pudistele reippaasti. Talvella sitä voi puhdistaa pakkaslumella. Suoravillaista taljaa voi harjata pinnalta kuohkeaksi, mutta kiharakarvaista taljaa ei kannata harjata, koska kiharat aukeavat. Jos taljalle tulee tahra, voi villaa puhdistaa kostealla tai miedolla saippualiuoksella.

Nahkapuolen kastelemista tulee välttää. Jos nahka kostuu ja kuivuttuaan tuntuu kovemmalta, sitä voi käsitellä nahan käsittelyyn tarkoitetulla aineella ja hieroa pehmeämmäksi. Ei vesipesua. Villa hylkii likaa luontaisesti. Hyvin hoidettuna ja kuivassa säilytettynä talja voi kestää jopa kymmeniä vuosia.

Lisätiedot

Paino 1.2 kg