Ale!

Lampaantaljamatto, pitkä, tuoliin tai lattialle

180,00  sis. ALV

Koska taljamatot tehdään yleensä asiakkaan tilauksen perusteella,   voi toimitusaika olla noin 2-3 viikkoa.

Ihanan muhkea ja pitkä taljamatto vaikka keinutuoliin, lempinojatuoliin, vuoteeseen, sohvalle jne! Pituus noin 160 cm, tai toiveen mukaan. Riittää hyvin keinutuoliin ja korkeaselkäiseen nojatuoliin. Ei valu selkänojalta,  vaan pysyy paikallaan. Voi käyttää hyvin myös esim. sängynvierustalla, sohvan istuimella, penkillä jne.

Matto valmistetaan kahdesta taljasta yhdistäen ompelemalla turkiskoneella sauma. Tähän valitaan kaksi mahdollisimman hyvin yhteen sopivaa taljaa, joista saadaan yhtenäinen kokonaisuus. Kaikki taljat ovat kuitenkin yksilöitä, joten pientä eroa ei voi välttää. Kaikki pituudet välillä 150-170 cm kuuluvat tähän hintakategoriaan.  Leveys on noin 50-60 cm, luonnollinen taljanmuoto säilyy. Voidaan tehdä myös kapeampi, jos esim. tuoli on kapeampi.

Tällä hetkellä valkoiset taljat ovat kuvan mukaisesti melko pitkävillaisia, muhkeita ja paksuja ja sävyltään luonnonvalkoisia. Mustat taljat ovat lyhyempivillaisia ja kiharaisia ja ne ovat luonnonmustia, mahdollisesti hieman ruskeaan taittuva sävy.

Yli 130 euron tilaukset toimitetaan lähetyskuluitta.

Kuvaus

Kaikki myymämme taljat ovat peräisin omista lampaistamme ja ne ovat perinteisesti ja luontoystävällisesti kotimaassa muokattuja. Ne ovat turvallisia käyttää, eivätkä aiheuta allergiaa, muokkauksessa ei ole käytetty kromia. Suomenlampaan talja on pehmeä, sen villa on kiiltävää ja luonnostaan kiharaa. Keinutuolinmatoissa karvan pituus on yleensä keskipitkä, n. 5-8 cm. Huomaa että valkoinen talja on luonnonvalkoinen, ei puhtaanvalkoinen.

Hoito-ohjeet:
Tuuleta ja pudistele reippaasti. Talvella sitä voi puhdistaa pakkaslumella. Suoravillaista taljaa voi harjata pinnalta kuohkeaksi, mutta kiharakarvaista taljaa ei kannata harjata, koska kiharat aukeavat. Jos taljalle tulee tahra, voi villaa puhdistaa kostealla tai miedolla saippualiuoksella.

Nahkapuolen kastelemista tulee välttää. Jos nahka kostuu ja kuivuttuaan tuntuu kovemmalta, sitä voi käsitellä nahan käsittelyyn tarkoitetulla aineella ja hieroa pehmeämmäksi. Ei vesipesua. Villa hylkii likaa luontaisesti. Hyvin hoidettuna ja kuivassa säilytettynä talja voi kestää jopa kymmeniä vuosia.

Lisätiedot

Paino 1,8 kg
Väri

valkoinen, ruskea, musta